Over AmbuMedia

Geplaatst op

facebook-butt
AmbuMedia® is al sinds 1996 met een website actief op internet. Aanvankelijk onder de naam ‘Limburgse Ambulance Site’ met foto’s van de Limburgse ambulancediensten, later onder een eigen domeinnaam en uitgebreid met foto’s uit het hele land.

Naast de grote foto-collectie is AmbuMedia® ook actief op historisch gebied.  Zo werd er onderzoek verricht naar de oude voormalige ambulancediensten en ziekenvervoerders en is er een aardig historisch archief opgebouwd. Delen en afbeeldingen uit dit archief zijn in de afgelopen jaren beschikbaar gesteld aan voordrachten tijdens symposia, voor presentaties en drukwerk van leveranciers, ambulancediensten en GHOR, maar ook aan het boek ‘Ambulancezorg zonder Grenzen’, het boek over 100 jaar ambulancezorg in Zuid-Limburg.

Door problemen met de software is de website enige tijd offline geweest, maar op aandringen van vele belangstellenden wordt de website weer helemaal opgebouwd zodat u binnenkort weer de vele voertuigfoto’s kunt bekijken. In de tussentijd is de Facebookpagina met de vele foto’s wel in te zien. Om de naam van AmbuMedia® niet verloren te laten gaan  is deze gedeponeerd als merknaam, vandaar de kleine ® achter de naam.