MICU

Geplaatst op

micu-375
De MICU (Mobiele Intensive Care Unit) is een ambulance die specifiek is ontworpen voor het vervoer van intensive care-patiënten. Deze ambulance beschikt over een speciale brancard (trolley) met medische apparatuur, medicatie en zuurstof. De patiënt krijgt in deze ambulance dezelfde behandeling en monitoring als op een intensive care. Vanwege het zware gewicht van de trolley en het aantal personen dat wordt vervoerd wordt gebruik gemaakt van een zwaardere categorie voertuigen.

De MICU vervoert intensive care-patiënten tussen twee ziekenhuizen. Veelal betreft het overplaatsingen van of naar naar een gespecialiseerd ziekenhuis.
Tijdens het vervoer gaan een intensive care-arts en een intensive care-verpleegkundige van de Intensive Care mee, zij dragen zorg voor de patiënt tijdens het gehele transport en werken samen met de ambulanceverpleegkundige en ambulancechauffeur.

Er staan in totaal negen MICU’s gestationeerd in Nederland;  Amsterdam (2), Rotterdam (2), Groningen (1), Zwolle (2), Nijmegen (1) en Maastricht (1)