De Wensulance uit Zuid-Limburg

Geplaatst op


Stichting Wensulance
Vanuit het Zuid-Limburgse Landgraaf vervult de Stichting Wensulance een wensen van ernstig zieke en terminale mensen. Met een groep enthousiaste vrijwilligers en inmiddels twee ambulances – die Wensulances worden genoemd – richt de stichting zich op wensritten vanuit hoofdzakelijk de eigen regio, Zuid-Limburg. De Stichting Wensulance werd opgericht in 2014 en gekozen werd voor de naam Wensulance,  de oprichters wilden niet de naam wensambulance of ambulancewens gebruiken omdat deze elders reeds werd gebruikt, maar kozen voor een opmerkelijke maar alles zeggende naam Wensulance.
In het voorjaar van 2015 werd gestart met een eerste ‘wensulance’,  en onlangs. op 25 april 2017, werd de tweede wensulance aan het publiek getoond tijdens de Veiligheidsdag op het Heerlense Schouwburgplein.

De eerste Wensulance, een Volkswagen T5 van het type Hornis van AmbulanzMobile, had voorheen de bekende Amsterdamse kleurstelling wit/fluoriserend oranje. Dit voertuig deed in de jaren 2007-2014 dienst als Ambulance in Amsterdam, met  voertuignummer 13-180 en  13-454.  De tweede Wensulance is een  Volkswagen T5 2.5TDi met containeropbouw van Visser Ambulances Leeuwarden.
Dit voertuig deed eerder dienst als 10-114 van Ambulancezorg Noord-Holland-Noord, post Den Helder en werd net als de eerste Wensulance voorzien van een frisse witte kleur.

Meer informatie kunt u lezen op www.wensulance.nl