Nieuws

Geplaatst op


Ambulances regio Zaanstreek-Waterland omgenummerd.

(22 juni 2019) De ambulancezorg Zaanstreek-Waterland gaat volgende maand over van de Meldkamer Amsterdam naar de Meldkamer Noord-Holland. In voorbereiding hierop zijn de ambulances in de regio Zaanstreek-Waterland al omgenummerd. Na de verhuizing zullen ook de capcodes aangepast worden.
In mei verhuisde de Meldkamer Noord-Holland vanuit Alkmaar naar Haarlem. De politie en brandweer is er al vanaf 14 mei jl. gevestigd, de ambulance volgt in juni, en op een later moment zal ook de Koninklijke Marechaussee aansluiten. Op 1 januari 2020 neemt de Nationale Politie de beheertaak over van de veiligheidsregio’s. De officiële opening is in het najaar.


Website AmbuMedia verhuisd
(2 mei 2019)  –  Onlangs is de website Ambumedia verhuisd naar een andere host. Dat dit niet helemaal probleemloos zou verlopen was eigenlijk wel te verwachten. Maar ik had nooit gedacht dat verhuizen zo moeilijk zou zijn!
De eerste problemen ontstonden al toen de provider, waar deze website al sinds 1996 was ondergebracht, problemen maakte omtrent een ander domein en daar de boel trachtte te vertragen waardoor een verhuizing niet plaats kon vinden. Naar aanleiding van hun zeer klant-onvriendelijke reactie (ik werd daar gewoon uitgelachen) heb ik alle zes de domeinen, die daar ondergebracht waren, daar meteen weggehaald. Als de medewerker die mij te woord stond kon rekenen had hij wel wat vriendelijker gedaan, want het totaalbedrag wat zij nu missen was een veelvoud dan waar het in eerste instantie om ging.

De verhuizing van deze website stond dus eigenlijk nog niet op de planning maar werd door de de ontstane situatie vervroegd. De datum van 1 april was dan wel een beetje ongelukkig gekozen, want ik kreeg meteen vragen of het een 1-aprilgrap was.
Het overzetten naar de nieuwe host wilde niet helemaal lukken waardoor de website enkele dagen niet te bereiken was. En toen het zaakje eindelijk in orde leek te zijn bleek plots dat er geen nieuwe foto’s konden worden geplaatst. Dit laatste bleek een technisch probleempje dat uiteindelijk op een heel simpele manier bleek te kunnen worden opgelost. Tja, je moet het maar net weten. Tegelijkertijd werd bij een andere provider het domein ambumedia.com weggehaald en ondergebracht onder hetzelfde nieuwe account. En laat nou ook net die provider problemen maken met de verhuizing door nadat alles geregeld leek de opzegdatum stiekem was gewijzijgd van 2019 naar 2020.  Nee, dat was geen foutje van mij maar pure opzet van die provider! De sterke verhalen die ik hoorde en had gelezen over problemen met het verhuizen van internetdomeinen blijken dus op waarheid te berusten. Het domein ambumedia.com is slechts een doorverwijspagina naar ambumedia.nl en is destijds aangekocht vanwege naamsbescherming, tegelijk met registratie van AmbuMedia als merknaam.
Maar eind goed, al goed. Een maand verder en de website werkt weer helemaal zo als voorheen, en intussen is er weer een hele serie aan nieuwe foto’s geplaatst. Maar voorlopig heb ik geen zin meer in wat voor een verhuizing dan ook!

Jos