Nieuws

Geplaatst op

Medical Events lijft Medical Event Support in

1 januari 2020 –  Medical Events, uit het Brabantse De Rips, neemt per 1 januari branchegenoot Medical Event Support (MES) uit Rotterdam over.  Alle activiteiten en hulpverleners van MES worden overgenomen.

 

Nieuwe ambulancepost Ameland naar de Reeweg

6 november 2019  –  De nieuwe ambulancepost van Ameland komt niet zoals eerder in de planning lag bij het vliegveld, maar aan de Reeweg in Nes.
De huidige post is te klein. De bouw bij het vliegveld gaat niet door omdat het huidige gemeentebestuur voorzichtiger is met bebouwing op het vliegveld, bovendien bleek de geplande nieuwbouw de zichtlijnen van de verkeerstoren te doorkruisen. Kijlstra is inmiddels in het bezit van het perceel aan de Reeweg.

Extra ambulance Zweelo

1 november 2019 – UMCG Ambulancezorg opent 1 januari een extra ambulancepost in Zweeloo, gemeente Coevorden. De extra ambulance wordt onder meer ingezet om de sluiting van de spoedeisende hulpposten in Hoogeveen en Stadskanaal op te vangen. 

De extra ambulance rijdt al sinds 1 november vanuit Hoogenveen in de namiddag en avonduren, deze ambulance wordt na de jaarwisseling naar Zweeloo overgeplaatst.

 

Nieuwe pagina met patches / mouwemblemen

12 oktober 2019 – Er is een nieuwe pagina toegevoegd met allerlei mouwemblemen en patches van Nederlandse ambulancediensten. Daarbij een aantal emblemen van huidige ambulancediensten, maar het merendeel betreft emblemen van inmiddels niet meer bestaande ambulancediensten. Ook zijn er enkele Rode Kuis-amblemen bij en wat emblemen uit het buitenland. De lijst is nog niet compleet en wordt komende dagen nog aangevuld.
Dit betreft een persoonlijke collectie, deze emblemen zijn niet te koop of te ruil. Eventuele emblemen die wel beschikbaar zijn worden ter zijnder tijd op de Facebookpagina aangeboden.

Brabant-Zuidoost: Bouw A2-ambulancepost in Leende begonnen

24 sept.2019 –  Over zes maanden is de nieuwe ambulancepost aan de Biesven in Leende, naast de brandweerkazerne, klaar. Vanaf dat moment kunnen ambulances en brandweerwagens via een nieuwe oprit direct de A2 oprijden. Het fundament ligt er en het houten geraamte van het gebouw staat al.  Zodra de ambulancepost opengaat, sluit de huidige in Valkenswaard. 
(Bron: Eindhovens Dagblad)

Heezenaar stak ambulancebroeder ‘om te doden’

25 juni 2019, DEN BOSCH – Uit het niets aangevallen worden terwijl je gewoon je werk doet is onacceptabel. Onbegrijpelijk wordt het als je, juist als levensredder, voor je eigen leven moet vrezen. Zo leidde het Openbaar Ministerie (OM) een eis tot opname in een kliniek in van een man uit Heeze, die probeerde een ambulancebroeder dood te steken.
Bron: Eindhovens Dagblad)

 

Falck betaalt schadevergoeding aan BIOS-groep.

(25 juni 2019) De Deense ambulancevervoerder Falck heeft een bedrag van 152,5 miljoen Deense Kronen, omgerekend zo’n 20,5 miljoen euro aan schadevergoeding betaald aan de Nederlandse ambulancevervoerder BIOS. Met deze betaling ontloopt Falck een verdere strafvervolging.

Falck is de Deense marktleider op het gebied van ambulancevervoer. BIOS nam in 2014 het vervoer in Zuid-Denemarken over na een Europescha aanbesteding.
BIOS kwam vervolgens in grote problemen door personeelsgebrek.

Falck heeft nu bekend dat het BIOS heeft dwarsgezeten en het werken onmogelijk heeft gemaakt. Zo uitte Falck openlijk haar twijfels over de prestaties van de Nederlandse vervoerder, waardoor onrust werd gecreëerd. Ook werd het personeel van Falck verboden over te stappen naar de nieuwe vervoerder in de regio. Door gebrek aan personeel kon BIOS haar afspraken met de veiligheidsregio adaar niet nakomen. Voor BIOS draaide het Deense avontuur uit op een groot fiasco. Met het miljoenenbedrag is BIOS nu schadeloos gesteld.
(Bron: Nordschleswiger)

 


Ambulances regio Zaanstreek-Waterland omgenummerd.

(22 juni 2019) De ambulancezorg Zaanstreek-Waterland gaat volgende maand over van de Meldkamer Amsterdam naar de Meldkamer Noord-Holland. In voorbereiding hierop zijn de ambulances in de regio Zaanstreek-Waterland al omgenummerd. Na de verhuizing zullen ook de capcodes aangepast worden.
In mei verhuisde de Meldkamer Noord-Holland vanuit Alkmaar naar Haarlem. De politie en brandweer is er al vanaf 14 mei jl. gevestigd, de ambulance volgt in juni, en op een later moment zal ook de Koninklijke Marechaussee aansluiten. Op 1 januari 2020 neemt de Nationale Politie de beheertaak over van de veiligheidsregio’s. De officiële opening is in het najaar.


Website AmbuMedia verhuisd
(2 mei 2019)  –  Onlangs is de website Ambumedia verhuisd naar een andere host. Dat dit niet helemaal probleemloos zou verlopen was eigenlijk wel te verwachten. Maar ik had nooit gedacht dat verhuizen zo moeilijk zou zijn!
De eerste problemen ontstonden al toen de provider, waar deze website al sinds 1996 was ondergebracht, problemen maakte omtrent een ander domein en daar de boel trachtte te vertragen waardoor een verhuizing niet plaats kon vinden. Naar aanleiding van hun zeer klant-onvriendelijke reactie (ik werd daar gewoon uitgelachen) heb ik alle zes de domeinen, die daar ondergebracht waren, daar meteen weggehaald. Als de medewerker die mij te woord stond kon rekenen had hij wel wat vriendelijker gedaan, want het totaalbedrag wat zij nu missen was een veelvoud dan waar het in eerste instantie om ging.

De verhuizing van deze website stond dus eigenlijk nog niet op de planning maar werd door de de ontstane situatie vervroegd. De datum van 1 april was dan wel een beetje ongelukkig gekozen, want ik kreeg meteen vragen of het een 1-aprilgrap was.
Het overzetten naar de nieuwe host wilde niet helemaal lukken waardoor de website enkele dagen niet te bereiken was. En toen het zaakje eindelijk in orde leek te zijn bleek plots dat er geen nieuwe foto’s konden worden geplaatst. Dit laatste bleek een technisch probleempje dat uiteindelijk op een heel simpele manier bleek te kunnen worden opgelost. Tja, je moet het maar net weten. Tegelijkertijd werd bij een andere provider het domein ambumedia.com weggehaald en ondergebracht onder hetzelfde nieuwe account. En laat nou ook net die provider problemen maken met de verhuizing door nadat alles geregeld leek de opzegdatum stiekem was gewijzijgd van 2019 naar 2020.  Nee, dat was geen foutje van mij maar pure opzet van die provider! De sterke verhalen die ik hoorde en had gelezen over problemen met het verhuizen van internetdomeinen blijken dus op waarheid te berusten. Het domein ambumedia.com is slechts een doorverwijspagina naar ambumedia.nl en is destijds aangekocht vanwege naamsbescherming, tegelijk met registratie van AmbuMedia als merknaam.
Maar eind goed, al goed. Een maand verder en de website werkt weer helemaal zo als voorheen, en intussen is er weer een hele serie aan nieuwe foto’s geplaatst. Maar voorlopig heb ik geen zin meer in wat voor een verhuizing dan ook!

Jos

Ambulancepost Helmond blijft op huidige plek

8 maart 2019 – De verhuizing van de Helmondse ambulancepost van de Lagedijk naar de één kilometer verderop gelegen brandweerkazerne aan de Deurneseweg gaat niet door. Een onderzoek wees uit dat er bouwtechnisch teveel aanpassingen aan de brandweerkazerne moesten worden gedaan, Een verhuizing zou daarmee te kostbaar worden. Een verhuizing zou overogens niets toevoegen aan het spreidingsplan. Inmiddels is de huur voor het huidige pand aan de Lagedijk voor vijf jaar verlengd.
(Bron: Eindhovens Dagblad)