Nieuws

Geplaatst op
 
Klik hier voor meer informatie

 


15 januari 2018

Ambulancepersoneel mishandeld
Oldebroek – Een man die onder invloed was van alcohol heeft zaterdagavond in Oldebroek ambulancepersoneel mishandeld. De ambulance was ter plaatse gekomen nadat de man onwel was geworden. Toen de ambulancebemanning de man probeerden te helpen werd hij agressief en schopte en sloeg hen.
De mensen van de ambulance raakten niet lichamelijk gewond, maar waren dusdanig geschrokken dat een ander team hun dienst moest overnemen. Binnen de ambulancedienst werden zij vervolgens opgevangen.  Het Witte Kruis laat weten dat agressie naar medewerkers onacceptabel is. De man is door de politie aangehouden en zit vast voor verhoor.
 
7 januari 2018
Ambulancemedewerker mishandeld tijdens hulpverlening
De directie van AmbulanceZorg Limburg-Noord doet aangifte van mishandeling van een van de medewerkers tijdens zijn werk. Een ambulancemedewerker werd zaterdag in zijn gezicht geslagen tijdens een inzet in Venlo. De ambulance was opgeroepen in verband met een verward persoon en deze man sloeg plotseling tegen het hoofd van de hulpverlener. De man werd vervolgens aangehouden door de politie. De ambulancemedewerker werd in het ziekenhuis onderzocht aan hoofdletsel en kon daarna huiswaarts keren. De directie van AmbulanceZorg Limburg-Noord neemt de zaak hoog op en zal aangifte doen. “Van hulpverleners blijf je met je handen af. Ze zijn er om hulp te verlenen onder de meest uiteenlopende en risicovolle omstandigheden. Het is onacceptabel dat er geweld wordt gebruikt tegen onze medewerkers, dat pikken we niet”, aldus Andre Lemmen directeur van de AmbulanceZorg Limburg-Noord.
3 januari 2018:
Rapid Responder over de kop
Utrecht –  Het nieuwe jaar begon helaas minder goed voor de bestuurder van een Rapid Responder.  Tijdens een spoedrit verloor hij de macht over het stuur en knalde over de vangrail heen. Naast de weg, maar vlak voor de afgrond van het talud kwam de wagen op de kop tot stilstand. De bestuurder werd door collega’s van de ambulancedienst naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
Bekijk hier het betreffende krantenartikel.
2 januari 2018:
Een XXXL-ambulance
Het nieuwe jaar werd begonnen met een geintje op onze Facebookpagina. Naar aanleiding van een foto bij een SEH-post waarbij de indruk werd gewekt alsof er een superlange ambulance binnen stond, kon onze fotograaf en webmaster het niet laten om een van zijn creaties te tonen.  De foto kon rekenen op vele reacties.

 

 

 

 

 

6 november 2017:
FNV Zorg en Welzijn: Volgende week eerste protestacties in de ambulancezorg

Op 15 november leggen ambulancemedewerkers, verspreid over meerdere regio’s in Nederland, tussen 12.00 en 14.00 uur het werk neer. Zij voeren actie voor betere ambulancezorg. Ambulancemedewerkers trekken al zes jaar aan de bel en zijn van mening dat goed hulpverlenerschap in het geding is.

De arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden zijn ver onder de maat. Zo is er een structureel tekort aan collega’s en een ongezond hoge werkdruk. ‘Er vindt een leegloop plaats bij de ambulancediensten’ zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. ‘Veel verpleegkundigen blijven in een ziekenhuis werken of vertrekken naar uitzendbureaus omdat de werktijden daar beter zijn en de lonen hoger.’

Beroepscode
Vorige week bracht FNV Zorg & Welzijn een rapport naar buiten, waaruit bleek dat met de huidige bezetting 20 van de 24 ambulancediensten de wettelijke norm van 15 minuten bij spoed niet halen. Seifert: ‘Ondanks dat de ambulancewerkers herhaaldelijk alarm hebben geslagen om snel tot structurele oplossingen te komen, weigert werkgever Ambulancezorg Nederland (AZN) met ons hierover in gesprek te gaan. Onze leden verwijzen naar hun beroepscode. Daarin staat dat als een hulpverlener niet meer toekomt aan kwalitatieve zorg, hij verplicht is in actie te komen.’

Gepland vervoer vervalt
Tijdens deze eerste protestactie rukken de ambulances alleen uit bij spoedgevallen. Gepland personenvervoer, zoals van het ene ziekenhuis naar het andere, of van ziekenhuis naar verpleeghuis, komen gedurende die twee uur te vervallen. Op markten en pleinen of op standplaatsen, zullen sommige ambulancemedewerkers demonstraties geven en in gesprek gaan met omstanders. Seifert: “In 2015 voerden we ook al actie voor meer vaste collega’s. Daar zijn toen uiteindelijk afspraken over gemaakt in de cao. Inmiddels zijn we twee jaar verder en is er nog weinig verbetering te zien. Aanrijtijden verbeteren niet en gaten in het rooster worden continu gevuld met beter betaalde uitzendkrachten. Dat is de wereld op zijn kop. AZN en alle daarbij aangesloten werkgevers moeten snel voor nieuwe vaste collega’s zorgen.”

Welke regio’s allemaal aansluiten bij de protestacties is eind deze week bekend. (FNV-Zorg en Welzijn)


31 oktober 2017:
RTL:  Bij 385.000 Nederlanders kan ambulance niet op tijd zijn

385.000 Nederlanders kunnen bij acute levensbedreigende situaties niet op tijd geholpen worden. De dichtstbijzijnde ambulancepost is namelijk zo ver van hun huis verwijderd dat de ambulance er vanuit de post onmogelijk binnen de wettelijke norm van vijftien minuten kan zijn.
Op een dinsdagochtend in de spits zijn zelfs 535.000 Nederlanders niet binnen een kwartier te bereiken. Dat blijkt uit een analyse die de Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen voor RTL Nieuws uitvoerde.
Lees hier het hele artikel.“

Bekijk hier of er binnen 15 minuten een ambulance bij jou kan zijn

 


 


07-10-2017:  Grote financiele bijdrage voor Wensenambulance Amsterdam
Tijdens het galadiner van de Stichting Roparun werden de diverse goede doelen voorgesteld die de afgelopen jaren een donatie van de Roparun hebben mogen ontvangen. Tot hun verrassing werden de vrijwilligers van de Stichting WensenAmbulance op het podium geroepen. Daar hoorden zij dat Roparun een zeer grote bijdrage gaat leveren aan een nieuw voertuig voor de WensenAmbulance. De totaal overdonderde vrijwilligers mochten een cheque met het reusachtige bedrag van maar liefst 116.000 euro in ontvangst nemen waarmee men aan de slag kan om een mooie nieuwe ambulance voor de patiënten te realiseren.

 


 


08-05-2017: Samenwerking Acute Zorg in Noord-Oost Twente08-05-2017:    Snellere ambulancehulp in Achterhoekse Dinxperlo

24-04-2017: FNV: Groot tekort ambulances rond Oranjefeesten
21-04-2017: BN De Stem: Ambulance flink beschadigd bij aanrijding.
19-04-2017: Studio 040:  Ambulancedienst Regio Eindhoven wordt flink uitgebreid
19-04-2017:  NOS- Minder ongelukken met hulpverleningsvoertuigen in 2015
19-04-2017: NHNieuws – Ambulancemedewerker raakt gewond bij vechtpartij in ambulance
19-04-2017: AmbulanceBlog: Dag voor de Ambulanceverpleegkundige
18-04-2017: Brabants Dagblad: Psycholance kan worden ingezet in aantal Brabantse gemeenten 
15-04-2017: Staatscourant – Afgestudeerde BMH’ers mogen vanaf mei 2017 op de ambulance