Commer 1500 ambulance, Sluiskil

Commer 1500 ambulance, Sluiskil

Commer 1500 ambulance, Sluiskil

De Commer 1500-ambulance, met bouwjaar 1962 en opgebouwd door Gebroeders Vissers uit Leeuwarden, heeft tot 1972 dienst gedaan bij het St.Elisabethziekenhuis in Sluiskil. Na het verlaten van de dienst bij het ziekenhuis kwam de ziekenauto terecht bij motorcrossclub RES in Axel om daar over een periode van twintig jaar dienst te doen als ambulance. Een motorcrossbaan is nou niet bepaald een terrein waar een ambulance uit die tijd voor was gebouwd en had daar een noodlijdend bestaan. Uiteindelijk kwam de ambulance in 1992 in handen van een particulier. Eenmaal geparkeerd in een schuur raakte de Commer ambulance zowat in de vergetelheid.

In 2011 kwam eigenaar Ron Doppegieter op het idee om de ambulance te gaan restaureren en weer in de originele toestand terug te brengen. Het plaatwerk had nogal wat te lijden gehad, hier en daar moest wat stukjes plaatwerk vervangen worden. De achteras werd aangepast en de motor gereviseerd. Via diverse afbeeldingen wist men te achterhalen welke teksten er op de wagen stonden geschilderd. Een nieuwe laklaag en belettering maakten het werk helemaal af en zo stond er na ruim een jaar hard werken een schitterende gerestaureerde ambulance te pronken.
In 2012 werd de Commer technisch gekeurd en op kenteken gezet, daarbij kreeg het van de RDW weer zijn originele kenteken, TG-13-08.

Eigenaren:
1962-1972: St.Elisabethziekenhuis Sluiskil
1972-1992: Stichting RES-Axel
1992-heden: R.Doppegieter, Axel